Logo Luns • Van der Velden Advocaten
mr. A.J. (Annemarie) van der Velden

mr. A.J. van der Velden

linkedin profilevandervelden@l-vdv.nl06 11 88 77 30

Annemarie van der Velden is samen met Noor Luns partner van Luns • Van der Velden Advocaten.

Vanaf 2008 is Annemarie van der Velden werkzaam als strafrechtadvocaat. Daarvoor was zij werkzaam als docent strafrecht aan de Universiteit Leiden. In 2015 heeft Annemarie samen met Noor Luns het kantoor Luns • Van der Velden Advocaten opgericht, een kantoor dat zich vrijwel uitsluitend richt op de behandeling van strafzaken.

Annemarie van der Velden heeft een volledige strafrechtelijke praktijk bestaande uit commune (jeugd)strafzaken. Naast uitstekende inhoudelijke kennis van de strafdossiers die zij behandelt staat zij bekend om haar oplossingsgerichtheid en goede bereikbaarheid voor cliënten. Annemarie heeft onder meer opgetreden in de Schipholbrandzaak.

Sinds 2018 heeft zij zich ook gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers in (ernstige) strafzaken en is lid van de Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS).

Annemarie staat tevens psychiatrisch patiënten bij in zaken waarin het gaat om gedwongen opnames, zij is lid van de VPan en de VZAMN.

Annemarie is tevens werkzaam als auteur van Tekst & Commentaar Strafrecht en werkzaam als lid en beklagrechter van de Commissie van Toezicht van een tbs-kliniek.

In het rechtsgebieden register is Annemarie van der Velden ingeschreven op het hoofdrechtsgebied strafrecht en slachtofferrecht.

U kunt Annemarie van der Velden bereiken via vandervelden@l-vdv.nl of 06-11887730.