Logo Luns • Van der Velden Advocaten

Nieuws

Vacature secretariaat

juli 2024

Luns Van der Velden Advocaten groeit en heeft plek voor een juridisch secretaresse voor 2 a 3 dagen per week (waaronder de woensdag). Ons kantoor behandelt vrijwel uitsluitend strafzaken, we zijn daarom op zoek naar een kandidaat met affiniteit met het strafrecht.

Voor meer informatie of sollicitaties, mail neem contact op met mr. A.J. van der Velden.

Sluitingsdatum van deze vacature is 31 juli 2024.

Annemarie van der Velden
vandervelden@l-vdv.nl
06- 11887730

Vacature - juridisch medewerker en/of een advocaat(-stagiaire)

december 2023

Op de valreep van 2023 heeft Luns van der Velden advocaten nog een plek voor een bevlogen juridisch medewerker en/of een advocaat(-stagiaire).

Ons kantoor behandelt vrijwel uitsluitend strafzaken, we zijn daarom op zoek naar een kandidaat met aantoonbare ervaring binnen het strafrecht. Voor meer informatie of sollicitaties, bel of mail gerust.

Annemarie van der Velden
vandervelden@l-vdv.nl
06- 11887730

Sluitingsdatum van deze vacature is 15 januari 2024.

Luns  • Van der Velden is sponsor van Pinoké Dames 1

oktober 2023

Luns • Van der Velden Advocaten is sinds kort als sponsor verbonden aan Dames 1 van Pinoké. Daarmee wil Luns van der Velden bijdragen aan (het streven naar) een gelijke beloning voor Dames en Heren binnen de hockeysport. Lees meer over onze ambitie in het interview met Noor Luns, op deze post op Linkedin.

sponsor pinoké Dames1

Vacature - Juridisch medewerker

oktober 2023

Luns Van der Velden Advocaten groeit en heeft plek voor een bevlogen juridisch medewerker of een advocaat-stagiaire. Ons kantoor behandelt vrijwel uitsluitend strafzaken, we zijn daarom op zoek naar een kandidaat met aantoonbare ervaring binnen het strafrecht.

Voor meer informatie of sollicitaties, mail naar vandervelden@l-vdv.nl of neem contact op met mr. A.J. van der Velden via 06- 11887730. Sluitingsdatum van deze vacature is 15 oktober 2023.

Persverklaring in zaak van bewaker die werd verdacht van seksueel misbruik in vrouwengevangenis.

juni 2023

Zaak van bewaker die werd verdacht van seksueel misbruik in vrouwengevangenis geseponeerd.

Zoals eerder via onze kanalen bericht, heeft rechtbank Midden-Nederland reeds in mei 2022 de voorlopige hechtenis van de cliënt van mr. Wijkman, de bewaker die werd verdacht van het seksueel misbruik van drie gedetineerden in een vrouwengevangenis, opgeheven. Reden hiertoe was dat er onvoldoende aanknopingspunten waren dat hij zich had schuldig gemaakt aan enig strafbaar feit.

Inmiddels heeft het openbaar ministerie de volledige zaak van cliënt geseponeerd, waarbij heeft te gelden dat voor zover de zaak ziet op de meest recente aangifte – tevens de aangifte waaraan door de nationale pers uitgebreid aandacht is besteed – is afgedaan middels sepotcode 01. Dat betekent dat cliënt voor die aangifte ten onrechte als verdachte is aangemerkt. De andere twee aangiften zijn wederom – net als enkele jaren geleden – afgedaan met sepotcode 02, wat inhoudt dat er onvoldoende bewijs bestaat dat cliënt een strafbaar feit zou hebben gepleegd.

De verdediging is vanuit diverse media benaderd omtrent de zaak van cliënt, maar zal niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Advocate Thirza Overes te gast in de podcast Napleiten

april 2023

Opnieuw is een van onze advocaten te gast geweest in de podcast Napleiten! In deze podcast geven advocaten en officier van justitie een unieke inkijk in het strafproces en praten zij over de bijzondere zaken die hen altijd zullen blijven. Thirza Overes mocht in aflevering #64 aanschuiven. Zij vertelt daar over een cliënt die veroordeeld werd wegens misbruik van jonge kinderen. Hij werd omschreven als een doodnormale man, maar hij bleek al die tijd een dubbelleven te leiden. Thirza Overes stond de man in het strafproces bij en in de podcast vertelt zij daarover. De aflevering is te beluisteren via Spotify en via podcastluisteren.nl.

Thirza Overes - Podcast Napleiten op Spotify - De pedoseksueel met spijt.

Rechtbank spreekt verdachte van een zedenzaak vrij

maart 2023

Op 17 februari 2023 heeft de rechtbank in Groningen een cliënt van onze advocaat Nick Hannaart vrijgesproken van het plegen van ontucht met twee minderjarige stiefdochters. De officier van justitie had de rechtbank verzocht om een gevangenisstraf van 18 maanden op te leggen.

De rechtbank heeft echter het verweer van Nick Hannaart gevolgd. Volgens Nick Hannaart was in deze zaak onvoldoende wettig bewijs voorhanden, omdat de verklaringen van de minderjarige stiefdochters onvoldoende door de rest van het dossier werden ondersteund. De rechtbank sprak de cliënt om die reden dan ook vrij.

Het openbaar ministerie heeft besloten om niet in hoger beroep te gaan. Dit betekent dat de uitspraak inmiddels definitief is.

Vrijspraak in de Zwembadzaak

februari 2023

Op 25 januari 2023 heeft de rechtbank in Amsterdam uitspraak gedaan in de zgn. Zwembadzaak. Op 25 november 2018 verdronk een 40-jarige man in een zwembad in de Bijlmer. Het Amsterdamse zwembad en twee medewerkers werden door het openbaar ministerie vervolgd voor dood door schuld. Irene Stas stond in deze strafzaak de baliemedewerkster bij. Op 25 januari 2023 sprak de rechtbank in Amsterdam haar vrij. Het Amsterdamse zwembad heeft van de rechter een boete van 30.000 euro opgelegd gekregen.

* Lees meer op RTL.nl

Vrijspraak in de Mallorca-zaak

november 2022

De rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad, heeft op 18 november 2022 uitspraak gedaan in de zgn. Mallorca-zaak. In deze zaak werden negen jongens ervan verdacht in de nacht van 13 op 14 juli 2021 betrokken te zijn geweest bij heftig uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca. Een Nederlandse jongen is hierbij om het leven is gekomen. Onze advocate Irene Stas heeft in deze zaak één van de verdachten met succes bijgestaan. De rechtbank heeft in haar vonnis overwogen dat haar cliënt moet worden vrijgesproken, nu zij op basis van het dossier niet kan vaststellen dat hij een significante of wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het openlijk geweld.

De overige acht verdachten zijn wel veroordeeld voor betrokkenheid bij de geweldplegingen, voornamelijk tot forse gevangenisstraffen.

* Lees het persbericht op rechtspraak.nl

* Lees meer op NOS.nl.

* Lees de uitspraak op rechtspraak.nl

Vacature

november 2022

Luns • Van der Velden Advocaten groeit en heeft plek voor een bevlogen juridisch medewerker of een advocaat-stagiaire. Ons kantoor behandelt vrijwel uitsluitend strafzaken, we zijn daarom op zoek naar een kandidaat met aantoonbare ervaring binnen het strafrecht.

Voor meer informatie of sollicitaties, mail naar vandervelden@l-vdv.nl of neem contact op met mr. A.J. van der Velden via 06- 11887730. Sluitingsdatum van deze vacature is 1 december 2022.

Advocaten Van der Velden, Dekker en Firet becommentariëren de nieuwste versie van Tekst & Commentaar Strafrecht

oktober 2022

De nieuwste versie van Tekst & Commentaar Strafrecht is uit! Deze bestseller is de ideale kennisbron voor een eerste oriëntatie op het strafrecht. Tekst & Commentaar Strafrecht bevat de tekst van het Wetboek van Strafrecht en andere (bijzondere) wetten. Ieder wetsartikel is vervolgens voorzien van commentaar ten behoeve van de praktijk. Annemarie van der Velden heeft samen met Desiree de Jonge en met behulp van David Dekker en Marieke Firet opnieuw boek 2, TITEL XXII tot en met TITEL XXV becommentarieerd. Deze titel betreft de strafbaarstellingen van diefstal en stroperij, afpersingen afdreiging, verduistering en bedrog.

Het boek is hier te bestellen: https://shop.wolterskluwer.nl/Tekst-Commentaar-Strafrecht-sNPTCSRFRT/

Perbericht Mallorca zaak

oktober 2022

Klik hier om het persbericht te downloaden.

Vacature

20 september 2022

Ons kantoor groeit en daarom zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse/ student-secretaresse voor 2-3 dagen per week (bij voorkeur woensdag en vrijdag). Studenten bieden wij - naast je werkzaamheden op het secretariaat - de mogelijkheid om bijv. zittingen bij te wonen of een piketdienst mee te lopen. Eventuele vragen en reacties graag per mail naar makhloufi@l-vdv.nl.

Verdachte van seksueelmisbruik in vrouwengevangenis mag zijn strafzaak in vrijheid afwachten

mei 2022

De rechtbank in Midden-Nederland, locatie Utrecht, heeft het voorarrest van de bewaker die wordt verdacht van het seksueel misbruik van drie gedetineerden in een vrouwengevangenis opgeheven. Dit betekent dat op dit moment in het onderzoek te weinig aanknopingspunten aanwezig zijn om hem op grond van de verdenking langer vast te houden. De bewaker is inmiddels in vrijheid gesteld. Het onderzoek loopt nog en een inhoudelijke behandeling van de zaak zal over een aantal maanden plaatsvinden. De bewaker wordt bijgestaan door onze advocate Nicky Wijkman. Lees hier het originele AD artikel.

Advocate Annemarie van der Velden te gast in de podcast Napleiten

juli 2022

In de podcast Napleiten praten misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. Onze advocate Annemarie van der Velden is in aflevering #32 te gast en vertelt daar over het in oktober 2016 gestarte onderzoek naar twee Amsterdamse rappers. Het openbaar ministerie beschuldigt de rappers van het dwingen van vrouwen tot prostitutie op vakantieparken door heel Nederland. Volgens de rappers werd in de huisjes niets strafbaars gedaan, maar alleen uitbundig feest gevierd. Annemarie van der Velden stond een van deze rappers bij en vertelt in de podcast hoe deze zaak is afgelopen en waarom deze zaak zo’n indruk op haar heeft gemaakt. De aflevering is te beluisteren via Spotify en via podcastluisteren.nl.

Uitspraak in het onderzoek Eris (‘Caloh Wagoh’)

juli 2022

De rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, heeft op 5 juli en 7 juli 2022 uitspraak gedaan in het onderzoek Eris. Dit betreft een van de omvangrijkste liquidatieonderzoeken in Nederland. Het openbaar ministerie beschuldigde in eerste aanleg 21 verdachten van het deelnemen aan een criminele organisatie, waarbij de verdachten al dan niet in wisselende samenwerking betrokken zijn geweest bij liquidaties, pogingen daartoe of voorbereiding daarvan. De rechtbank heeft drie mannen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Veertien andere verdachten zijn veroordeeld tot celstraffen variërend van 1 tot 30 jaar. Twee mannen zijn vrijgesproken. Onze advocaat Oscar Bolluyt heeft in deze zaak een van de mannen bijgestaan. Deze zaak van deze man is inmiddels naar tevredenheid tot een einde gebracht.

Op 19 juli 2022 werd duidelijk dat het openbaar ministerie hoger beroep heeft ingesteld in de zaken van 11 van de 21 verdachten in dit megaproces. In december 2022 is bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een openbare pro-formazitting.

Lees meer op om.nl