Marieke Firet is advocaat bij Luns • Van der Velden Advocaten. Begin 2020 is zij in dienst getreden bij het kantoor als juridisch medewerker en kort daarna is zij beëdigd als advocaat.

Haar rechtenstudie heeft Marieke Firet aan de Universiteit Utrecht gevolgd. Zij heeft zowel in het strafrecht als in het privaatrecht haar mastertitel behaald. Tijdens haar studie heeft zij zich toegelegd op het strafrecht, onder meer door stages en werkervaring op (middel)grote advocatenkantoren. Na haar afstuderen heeft Marieke enkele jaren gewerkt als senior parketsecretaris bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Hier behandelde zij grote fraudezaken en legde zij zich onder meer toe op het gebied van cybercrime. Zij weet daardoor goed hoe het onderzoek van een strafzaak wordt opgebouwd.

Marieke Firet kenmerkt zich als een betrokken advocaat met een groot rechtvaardigheidsgevoel, die goed luistert naar haar cliënten en altijd voor hen klaar staat. Zij behartigt de belangen van haar cliënt niet alleen op inhoudelijk vlak maar zij heeft bij de behandeling van een zaak altijd oog voor de persoon daarachter.

Naast commune strafzaken, kunt u bij Marieke Firet - gelet op haar achtergrond - ook terecht voor zaken binnen het financieel-economisch strafrecht. Tevens heeft zij de specialisatie Slachtofferzaken gevolgd waardoor zij ook slachtoffers en nabestaanden bijstaat in grote strafzaken. Hierbij moet u denken aan zaken waarbij sprake is van ernstig geweld of zedenzaken.