Logo Luns • Van der Velden Advocaten
mr. L.M.M. (Lotte) Weyers

mr. L.M.M. Weyers

linkedin profileweyers@L-vdv.nl06 40460915

Lotte Weyers heeft de bachelor Nederlands recht cum laude afgerond aan de Universiteit van Utrecht en in 2019 heeft zij haar mastertitel in het strafrecht behaald. Tijdens haar studie heeft zij jarenlang praktijkervaring in het strafrecht opgedaan als zittingsgriffier bij de rechtbank Midden-Nederland en als werkstudent bij een advocatenkantoor in Nijmegen.
Na het afronden van haar studie is zij drie jaar werkzaam geweest als (senior) gerechtsjurist bij de strafsector van de rechtbank Midden-Nederland, waar zij zowel (mega) strafzaken als zaken van de wrakingskamer heeft behandeld. Hierdoor weet zij precies hoe een rechter te werk gaat en hoe de rechter uiteindelijk tot een oordeel komt.

Sinds juli 2022 is Lotte Weyers verbonden aan Luns • Van der Velden Advocaten. Zij houdt zich voornamelijk bezig met commune strafzaken. Daarnaast heeft zij de specialisatie Slachtofferzaken gevolgd en staat zij slachtoffers in (ernstige) strafzaken bij tijdens de gehele strafzaak.

Lotte Weyers vindt het belangrijk om op een begrijpelijke wijze overzicht te bieden in de stappen die tijdens een strafproces worden gezet. Zij is betrokken en stelt het belang van cliënten altijd centraal.